Viswedstrijden

Agenda:

15 November 2014, Open Nieuwkoops Roofviskampioenschap. De beste visser van Nieuwkoop. Wie wil dat nou niet zijn? Deze roofviswedstrijd bied de kans te bewijzen dat je de kampioen van nieuwkoop bent. Zoals ieder jaar is Ton weer bereid geweest deze wedstrijd op touw te zetten. Laten we er weer een gezellig wedstrijd van maken met mooie vissen. Er is ook weer een mooie loterij verzorgt.

Aanwezig: 08:00
Start: 08:30
Einde: 15:00
Inleg: €10,- per visser (Gratis koffie en cake bij aanvang)
Vis: De langste roofvis (met extra prijs voor maatse baars of snoekbaars)
Prijsuitreiking en loterij: rond 17:00u
Inschrijven en meer info: Bij Fa. Gebr. Hoogerwerf of Ton Aartman 0172 513605

Uitslagen:

23 Augustus 2014 "BBQ roofviswedstrijd" Er werd erg slecht weer voorspelt tijdens de BBQ wedstrijd 2014. Het BBQ cijfer was volgens weeronline zelfs maar een 5. 42 deelnemers lieten zich hierdoor niet afschrikken en gingen het water op. Uiteindelijk viel er maar één plensbui van 1,5 uur en was het de rest van de dag heerlijk vis weer! De vangsten vielen wel wat tegen. Er kwamen veel kleinere snoeken aan boord en er werd ook geklaagt over losschieters. Desondanks was het weer een hele gezellige wedstrijd. Organisatie en Sponsoren Bedankt! Foto's

Uitslag:
#1 Frank Preesman, Snoek, 82cm.
#2 George de Jongh, Snoek, 77cm.
#3 Anton v/d Weijden, Snoek, 76cm.

31 Mei 2014 "De eerste dag" roofviswedstrijd Eindelijk weer het water op met de hengels dachten 36 roofvissers. Er was fantastisch mooi weer voorspelt. Geen "snoekweer" volgens sommige, maar goed. Één voordeel was wel: het vispak mocht thuis blijven en de korte broek kon aan. Nadat er op het hart gedrukt was dat de gezondheid van de vis boven alles gaat met zulk warm weer, vertrok iedereen het water op. De snoeken werden zo montjesmaat eens binnen gebracht bij Gebr. Hoogerwerf en velen waren het wegen wel waard. Na de wedstrijd nam men gezellig een drankje en kon er ook een lekkere hap gehaald worden in de frietkraam. Na de prijsuitreiking was er vanzelfsprekend weer de verloting met kans op "miljoenen euro's"! De uitslag was als volgt:

#1 Irine Burkat, Snoek, 15pond, (107cm)
#2 Raymond v. Schie, Snoek, 10 pond 425 gr.
#3 Rutger Helfenstijn, Snoek, 8 pond 400 gr.
#4 Frank Preesman, Snoek, 6 pond 475gr.
#5 Dirk Verburg, Snoek, 5 pond 200gr.

Foto's van de "eerste dag"

15 Maart 2014 "De laatste dag" roofviswedstrijd

Foto's

16 November 2013, Open Nieuwkoops roofvis kampioenschap". De dag begon mistig, erg mistig. Het zicht was op de plas soms minder dan 20 meter. Goed opletten of je niet door iemand z'n lijn heen vaart dus. Er werd over het gehele plassengebied gevist dus mogelijkheden genoeg om met 55 vissers een snoek aan de haak te kunnen slaan. Veel van de vissers zijn hier dan ook in geslaagd. Er werd een mooi aantal flinke snoeken ter meting aangeboden. Er was dus goed gevangen kunnen we wel stellen. Hier foto's en de uitslag was als volgt:

#1 Sjoerd van Eimeren, Snoek, 99cm
#2 Melissa de Jong, Snoek, 98cm
#3 Geo van Lammeren, Snoek, 92cm

25 Mei 2013, "de eerste dag". Als het seizoen met een wedstrijd wordt afgesloten, dan moet het nieuwe seizoen natuurlijk ook met een wedstrijd geopend worden. Deze keer deden 35 vissers mee met de eerste dag viswedstrijd. Deze vissers waren erg aan elkaar gewaagd zo blijkt uit de uitslag met nipte verschillen. Foto's

#1 Jos Kouwenhoven, Snoek, 9 pond 100gr. (91cm)
#2 Jan Voorn, Snoek, 9 pond 100gr. (89cm)
#3 Kees van Dam, Snoek, 9 pond

9 Maart 2013, de laatste visdag. De weersvoorspellingen waren niet goed voor zaterdag 9 Maart. Toch kwamen 47 vissers hun geluk en kunde beproeven op de Nieuwkoopse plassen. Nog nooit heeft het tijdens een viswedstrijd zo lang aan een stuk door geregend. Het is gewoon niet droog geweest en zelfs de beste vispakken waren hier soms niet tegen bestand. De vangsten vielen ondanks het slechte weer niet eens tegen. Dat zou er nog eens bij moeten komen. Iedereen ving z'n snoekje wel maar het ging vandaag natuurlijk om de babeloeba's. Hieronder de uitslag en de foto's van de laatse visdag 2013.

#1 Hans Groen in 't Wout, Snoek, 15 pond 350gr.
#2 Sjoerd van Eimeren, Snoek, 14 pond 325gr.
#3 Johan Lenting, Snoek, 7 pond 350gr.

29 December 2012 "D.A. Verburg Oliebollen roofvis wedstrijd" De uitslag volgd. Hier de foto's.

1 December 2012 "Boerenkoolwedstrijd". Er werd koud, winderig en regenachtig weer voorspeld voor zaterdag 1 December. Echt "snoekweer" zou je zeggen en dat dachten ook de 71 ingeschreven vissers. Helaas mocht dit "snoekweer" niet echt baten. Er werd wel vis gevangen maar helaas niet in grote aantallen. Het weer werkte achteraf gezien toch niet echt motiverend. De meeste vissers waren blij weer aan de kant te zijn want daar konden ze genieten van een wel verdiend biertje. Sinterklaas kwam de prijzen uitrijken en in de verloting gingen er weer veel leuke spullen in de rondte. De boerenkool smaakte verrukkelijk na zo'n dag op het water! Hier foto's.

De uitslag was als volgt:

#1 Patrick de Jong, Snoek 12pond, 200gr.
#2 Erik Mol, Snoek 10pond, 400gr. (99cm)
#3 Patrick Voorn, 8pond, 50gr.

17 November 2012, Open Nieuwkoops Roofvisampioenschap. Ton Aartman mocht deze dag 58 vissers noteren in zijn boekhouding. Het was dus druk bij de bar om koffie te bestellen. Het beloofde een mooie dag te worden met een klein windje en zo'n 9 graden. Eerst was er nog een zonnetje maar later werd het mistig waardoor het lastig werd de concurentie in de gaten te houden.

Zo hier en daar hoorde je al wat over kleine vangsten maar s'middags aan de kant werd pas echt duidelijk dat er een leuk aantal snoeken was gevangen. Dit jaar is er geen maatse snoekbaars of baars gemeld. Wel werd er een mooi aantal snoeken rond de 80 en 90cm aan de kant gebracht, waardoor de uitslag nog spannend bleef.

Na de prijsuitreiking verzorgde John Haak weer de verloting en wisselde er weer leuke prijzen van eigenaar. Onder genot van een drankje kon er weer behoorlijk opgeschept worden over de vangsten tegenover collega vissers.

De uitslag:
Nieuwkoops kampioen: Jan Voorn, Snoek 99cm
#2 Frank van Eijk, Snoek 92cm
#3 Daan Hoogeveen, Snoek 91cm

Hier de foto's.

18 Augustus 2012, "BBQ Viswedstrijd". Al vroeg verschenen de eerste vissers om hun boten te beladen met de benodigde "roofvis attributen". De weersvoorspellingen voor deze dag waren buitengewoon positief. Het werd een heerlijke zonnige dag op het water waar dan ook geen vispak bij nodig was. Eenenzestig vissers verschenen bij de inschrijftafel, om vervolgens mee te kunnen vissen met de warmste roofviswedstrijd van het jaar.

Het visgebied werd door de organisatie enigzins beperkt vanwege het warme weer. De noord- en zuid- plas mochten niet bevist worden omdat de meetboot/borrelboot anders niet snel genoeg ter plaatsen kon zijn om de vis te meten en los te laten. De gezondheid van de vis staat immers voorop.

Mooi weer is doorgaans geen "snoekweer", weet menig visser. Dit bleek ook uit de tegenvallende vangsten. Er werden maar een klein aantal snoeken binnengehaald en al helemaal geen "Babeloeba's". Desondanks heeft ieder toch wel van een mooie dag op de Nieuwkoopse plassen kunnen genieten.

Eenmaal weer aan wal, werd de barbecue ontstoken en de flesjes ontdopt. In de verloting werden weer gigantisch mooie prijzen verdeeld. Een landingsnet, een vispak, kunstaas maar ook dinerbonnen en een gevulde boodschappenkar. Ook werd er vaak nog even gedanst en een verfrissende duik in de plas genomen.

De uitslag was als volgt:
#1 Sjoerd van Eimeren, Snoek 83cm
#2 Jan Voorn, Snoek 82cm
#3 Jan Uithol, Snoek 76cm

Hier de foto's van deze schitterende dag die niet mogelijk zou zijn zonder onze sponsoren:
Sam's Hengelsporthuis Leiden
Rob en Gon de Gast
Paul Zwaan
Frank Preesman
Fons Hoogerwerf
Albert heijn, Cor Bos
Gebr. Hoogerwerf
Restaurant, De Hollandse Leeuw
Bistro de Eerste Aanleg
Restaurant, Bij Petrus
Restaurant, Viviano
Bart Vossenberg
Rick Eijs
Koos Schouten "oud ijzer"
Jan Balvert
Fred Senne
Marcel Wetter
Chef BBQ, Karel Beijsterbos
Co-piloot BBQ, Wouter Hoogerwerf
De organisatie: Dennis Wichers, Matthijs de Gast, Rob Hoogerwerf

21 juli 2012 S.V.B.D. De westlandvissers In alle vroegte verschenen de eerste vissers van S.V.B.D. de Westlandvissers al bij Botenverhuur Hoogerwerf om op de Nieuwkoopse plassen hun "lange" twaalf-uurs wedstrijd te vissen. Er werd gevist van 06:00 tot 18:00u. 31 vissers kwamen hun: geluk, kundigheid en uithoudingsvermogen beproeven. Er werd gevist in koppels en hieronder staan de meest succesvolle van de dag.

#1 Frits Cante en Serge Bronkhorst 104Kg en 300gr.
#2 A. Smit en H. Storm 93Kg en 380gr.
#3 G. v. Koppen en Ton ten Have 56kg en 650gr.

Hier nog wat foto'tjes van deze geslaagde dag.

26 Mei 2012 "De eerste dag" Het mooie weer op Zaterdag 26 Mei deed niet gelijk aan het begin van het nieuwe roofvisseizoen denken. Natuurlijk een snoekbaarswedstrijd maar bij ontbreken hiervan telde snoek als bijvangst mee. 34 deelnemers gingen om 8 uur de plas op om te proberen of de roofvis bij zomerse temperaturen ook te verleiden was om toe te happen. En jawel, zeer regelmatig werden er snoeken gemeld, zo snel mogelijk gewogen en weer teruggezet. Vooral op het wijde water werden later op de dag goede vangsten geboekt. Hier wat foto's en dit was de uitslag:

#1 Sander Eijs, snoek 106cm, 15pond 300gr.
#2 Rob Hoogerwerf, snoek 88cm, 10pond 200gr.
#3 Jan Voorn, snoek 90cm, 9pond 450gr.

Onze dank gaat uit naar de sponsoren van deze wedstrijd:
Rob Hoogerwerf: Eremetaal
Gebr. Hoogerwerf: 2e bakkie en Paling
Ton Aartman: Hapjes
Anton van Eimeren: Rookworst
Rick Eijs: Ossenworst
Koos Schouten: Vispak
Sam's Hengelsporthuis Leiden: visprijzen
De Spot Waddinxveen: Cadeaubonnen
Flipper Alphen a/d Rijn: Visprijzen
Rijnbeek Nieuwkoop: Visprijzen
Alle deelnemers, want zonder deelnemers geen wedstrijd!

12 Mei 2012 bootwedstrijd visclub Virivi. Een aantal leden van visclub Virivi uit Capelle aan de ijssel kwamen zaterdag 12 mei bijeen om een bootwedstrijd op de Nieuwkoopse plassen te vissen. Het was vooraf moeilijk te zeggen of de vis zou gaan bijten aangezien het nog wat vroeg in het seizoen was. Eenmaal s'middags weer aan de kant gekomen kon het ene koppel een beter gevuld leefnet laten wegen dan de ander. Over het algemeen vielen de vangsten niet tegen. Velen konden een brasem haken en er werd ook een mooie zeelt geland. Hier een paar foto's. De beste drie boten kwamen met het volgende gewicht aan de kant:

#1 43kg en 500gr.
#2 21kg en 600gr.
#3 16kg en 500gr.

10 Maart 2012, de laatste visdag. Een week na de snertwedstrijd werden de spullen opgezocht om nog voor een keer dit seizoen aan een roofviswedstrijd mee te doen. Eerst een lekker kopje koffie met cake om vervolgens een fijne dag te gaan vissen. Om 8 uur waren de meeste deelnemers ingeschreven en mocht er gevist gaan worden. Uiteindelijk deden er 49 vissers mee. Het was een eerst wat grijze dag met weinig wind en een beetje miezer. Later werd het weer mooier. Er werd op vele manier geprobeerd de snoek of snoekbaars te verleiden. Met kunstaas leek dit het meeste effect te hebben. Toch werd de zwaarste snoek op dood aas gevangen. Na de wedstrijd werden onder het genot van een drankje en snackje de verhalen van de dag doorgenomen. Het visseizoen is weer op een zeer geslaagde manier afgesloten. Foto's
De uitslag:

#1 Rob Hoogerwerf, snoek 14pond 150gr. (101cm)
#2 Wouter Hoogerwerf, snoek 11pond 200gr.
#3 Piet Lenting, snoek 9pond 300gr.

2 Maart 2012 De "Snertwedstrijd" De snertwedstrijd is een viswedstrijd alleen voor genodigden. Of het nu de elite van de vissers op nieuwkoop is of dat het allemaal snertvissers zijn, vissen en gezelligheid staan voorop. Het begint (niet te vroeg) met koffie en appeltaart. Er is gevist van 9 tot 3. Daarna drinken we wat en ook dit jaar had Ton gezorgd voor overheerlijke visballen. Na het borrelen is het tijd de naam van de wedstrijd eer aan te doen: Snert eten en brood met spek. Nog eentje toe en dan voldaan naar huis. Foto's

#1 Jan Voorn, snoek 94cm. Prijs: 1,5L erwtensoep+ de snertwedstrijd wisselkom
#2 Rene Hoogerwerf, snoek 90cm. Prijs: 1L erwtensoep
#3 Anton v/d Weijden, snoek 85cm. Prijs: 0,5L erwtensoep

12 Februari 2012, IJsviswedstrijd. Een vorstperiode is voor de ijsviscommissie altijd een reden om even bij elkaar te komen. Een wat ongelijke ijsvloer had zich op de plas gevormd. 8 tot 11 cm ijs op Maandag en nog de hele week matige tot strenge vorst in het verschiet was voor de commissie reden om op Zondag 12 Februari een ijsviswedstrijd uit te schrijven.
Voor 8 uur waren de eerste vissers al aanwezig en toen om 9 uur de wedstrijd begon hadden maarliefst 64 deelnemers zich ingeschreven. Mensen uit de gemeente Nieuwkoop, maar ook: Alphen a/d Rijn, Woerden en zelfs Lopik en Delft stonden klaar het Nieuwkoopse ijs met beitels en bijlen te bewerken. Een gat in het ijs als gevolg en in deze bijt kon gevist gaan worden. Er werd tot 15:00 uur gevist en in die tijd werden er diverse vissen gemist maar ook 8 vissen gevangen. Hieronder de uitslag en Hier wat foto's.

#1 Richard Lek, 2 snoeken 84cm + 73cm
#2 Patrick de Jong, 2 snoeken 57cm + 62cm
#3 Johan Lenting, 1 snoek 91.5cm

30 December 2011, "Oliebollen" roofviswedstrijd.

3 December 2011, "Boerenkoolwedstrijd". De weersvoorspellingen waren niet al te best voor zaterdag 3 December. Een goede reden voor maarliefst 82 vissers om zich tot gebroeders Hoogerwerf te wenden. Echt stormachtig snoekweer met wind en buien, dan trekken de echte vissers er op uit! Of het aan het weer lag, of aan het grote aantal deelnemers laat ik in het midden, maar er kwam een record aantal dikke snoeken aan de kant. De wedstrijdleiding had het niet makkelijk met zoveel vis. Uiteindelijk kon Sinterklaas de prijzen uitreiken aan de hieronder vermelde vissers. De organisatie en kookstaff zette ook weer een heerlijk bordje boerenkool met worst op tafel. Daar waren de meeste wel aan toe na zo'n gure dag. Hier een fotorapportage van de hele dag.

#1 Leo Börger, Snoek 14 pond 250 gr. (103cm)
#2 Frank Verweij, Snoek 13 pond 400 gr. (100cm)
#3 Patrick de Jong, Snoek 10 pond 350 gr.

19 November 2011, Open Nieuwkoops Roofviskampioenschap. Zoals ieder jaar werd ook dit jaar weer het Nieuwkoops roofviskampioenschap gehouden. Een wedstrijd met een grote eer op het spel. 57 vissers meldde zich bij Ton Aartman aan de inschrijftafel. Een mooie opkomst voor een mooie wedstrijd op ook een schitterende dag! Vrijwel windstil met af en toe een zonnetje. Niet ideaal snoekweer zullen velen zeggen maar toch werd er aardig vis gevangen. De prijzen in de verloting waren niet mis en als volgt werden de prijzen van de wedstrijd verdeeld:

#1 Jan Voorn, Snoek 103cm
#2 Herman Kuijk, Snoek 93cm
#3 Rene Hoogerwerf, Snoek 80cm

Hier nog wat foto's.

13 Augustus 2011, "BBQ Viswedstrijd". Vol goede moed verschenen er 57 vissers aan de inschrijftafel. Na een lekker bakje koffie en wat instructies van de organisatie werd het startsein gegeven. Er mocht gevist worden van het Mijepad tot en met de Noordplas. Ondertussen bereidde de organisatie: de tenten, de bbq en muziek voor zodat als de vissers terug kwamen het feest kon beginnen. Er werd een aardig snoekje gevangen hier en daar waardoor de meet(borrel)boot het behoorlijk druk had. De uitslag van de wedstrijd is hieronder vermeld.
Toen alle metingen waren verricht en de uitslag berekend werd, kon de verloting even later beginnen. Vele mooie prijzen, beschikbaar gesteld door de sponsoren kregen een nieuwe eigenaar en ondertussen werd de BBQ geopend. Er was eten en drinken in overvloed en op de dansvloer waren velen te vinden. Een zeer geslaagde wedstrijd kunnen we wel stellen! Hier wat foto's.

#1 Jan Uithol, Snoek 93cm
#2 Herman Kuijk, Snoek 83cm
#3 Rick Eijs, Snoek 80cm (eindelijk)

26-06-2011 't Vosje Een dag na de witviswedstrijd van S.V.B.D. Westlandvissers kwam 't Vosje op bezoek voor een bootwedstrijd. Gezien de vangsten van de dag ervoor, besloten heel wat mensen op de zuidplas te vissen. Het winnende koppel kwam echter tot ieders verbazing van het gat achter Hoogerwerf. Herman Lamtus en Peter Duwel vestigde een nieuw clubrecord: 46kg! De uitslag was als volgt:

#1 Herman Lamtus en Peter Duwel met 46kg
#2 John v Eijsen en Ruud schoofs 17kg
#3 Kees v Gijlswijk en marco Gijlswijk 16kg 800gr.
#4 R. de Ridder en Ed Duyvevorden 16kg 400gr.
#5 Dennis de Jong en Nico de Jong 15kg 500 gr.

25-06-2011 S.V.B.D. Westlandvissers: Omdat zijn maat, Ben Loos 'smorgens bij de koffie volhield op de Zuidplas te willen vissen, werd vanwege de wind een stek helemaal aan de overkant gekozen. De heer K. Kaman mag zijn maat dan ook wel dankbaar zijn want hij werd winnaar met maarliefst 39 kg en 7 ons. Ook de nr. twee H. Storm met 26kg 550gr. en nr. drie A v/d Kaay met 23kg 360gr. kwamen van de zuidplas. Het weer (regen) liet te wensen over maar de vangst maakte veel goed! De uitslag was als volgt:

#1 K. Kaman met 39kg 700gr.
#2 H. Storm met 26kg 550gr.
#3 A. v/d Kaay met 23kg 360gr.
#4 P. Canten met 19kg. 340gr.
#5 P. v Rijn met 14kg 280gr.

 

28 Mei 2011, "De eerste dag" Na een bakje koffie en een stukje cake werd er om 8 uur het startsein gegeven om weer voor het eerst dit seizoen op roofvis te vissen. Het was een goede visdag met vrij veel wind en af en toe een zonnetje en een klein buitje. De vangsten waren niet verkeerd. Er waren 37 inschrijvingen. Na de wedstrijd was er natuurlijk de prijsuitreiking, een gezellige verloting en lekkere hapjes voor iedereen. Hier de Foto's en de uitslag was als volgt:

#1 Dirk Verburg, snoek 14 pond 50 gram (97cm.)
#2 Jan Voorn, snoek 13 pond 150 gram (97cm.)
#3 Anton v/d Weijden, snoek 9 pond 175gram

12 Maart 2011, de laatste visdag. Even voor achten meldde alle deelnemers zich in het café. Nog even gauw inschrijven en lekker een bak koffie met cake naar binnen werken, want om 8 uur werd het startsein gegeven! Er waren 51 deelnemers, een opkomst als vanouds. Het was een heerlijke dag om op het water te zijn. De zware vangsten vielen ietwat tegen maar toch had iedereen zijn visje wel gevangen. Ook werd er weer een snoekbaars gevangen. Hier de Foto's

#1 Jan Voorn, snoek 11 pond 3ons.
#2 Jan Uithol, snoek 9 pond.
#3 Peter v/d Star, snoek 8 pond 475 gram.


30 December 2010, D.A. Verburg Oliebollen wedstrijd. Dirk verburg sponsort ook dit jaar weer de oliebollen voor het "Oliebollen festijn"! De laatste wedstrijd van het jaar mag je natuurlijk niet missen. Hopend op niet al te koud weer en een ijsvrije plas kijken we uit naar een mooie viswedstrijd. Een gezellige verloting met hele mooie prijzen zal de sfeer na afloop van de wedstrijd weer maken.
Helaas kon deze wedstrijd door ijsvorming niet doorgaan.

 

4 December 2010, "Boerenkool viswedstrijd". Het gezellige boerenkool spektakel zit er weer aan te komen. Een dag lang vissen met daarna (ongeacht de vangst) een heerlijk bord boerenkool met worst als beloning. Ook de welbekende "Borrelboot" zal weer van de partij zijn om de vissers tijdens het vissen te voorzien van een soepje en een drankje. Na de wedstrijd is er ook weer een leuke verloting.
Helaas kon deze wedstrijd door ijsvorming niet doorgaan.

 

20 November 2010, Open Nieuwkoops Roofvis Kampioenschap. Iedereen is uitgenodigd mee te vissen om de titel "Kampioen van Nieuwkoop"! Gratis koffie en cake voor de wedstrijd moet de kracht geven er een succesvolle visdag van te maken.
Hier de foto's

#1 Giel Stokman, snoek 94cm
#2 Piet Verhage, snoek 86cm
#3 Anton van der Weijden, snoek 81cm
Grootste snoekbaars: Gerrit Lenting
Grootste baars: Jan Voorn

14 Augustus 2010 BBQ viswedstrijd. De Uitslag was als volgd:

#1 Hans Schouten, snoek 80cm.
#2 Gon de Gast, snoek 77cm.
#3 Rob de Gast, snoek 76cm.
Foto's

 

"De eerste visdag 2010" Zaterdag 29 mei. Vandaag werd in Nieuwkoop "de eerste dag" roofviswedstrijd gevist. Fons Hoogerwerf organiseerde deze wedstrijd bijna vanzelfsprekend bij de Gebr. Hoogerwerf aan het zuideinde. Alle wettelijk toegestane aassoorten mochten vanaf deze dag weer gebruikt worden. Hoewel snoekbaars het hoofddoel was werd een snoek als bijvangst ook maar mee gewogen. Met de lange onvisbare winter nog vers in het geheugen kwamen 19 roofvissers opdagen om hun geluk te beproeven.

Snoekbaars liet zich deze dag niet verleiden maar een stuk of 10 snoeken zorgden ervoor dat de prijzen toch verdeelt konden worden. Foto's

#1 Geo van Lammeren, snoek 7 pond en 1 ons
#2 Rob Hoogerwerf, snoek 7 pond en 25 gram
#3 Marcel Schroef, snoek 5 pond en 125 gram.

 

HSV 't Schietertje Zondag 16 mei 2010. Al meer dan 20 jaar bezoekt HSV 't Schietertje uit Fijnaart onze botenverhuur in Nieuwkoop. Zondag 16 mei was de eerste van de 3 wedstrijden die ook dit jaar weer op de nieuwkoopse plassen gevist worden. Het grote verschil met andere clubwedstrijden was dat er dit keer voor het eerst voor de 2e plas (Kleine Polder) gekozen werd. Na een bakkie koffie in "de Schuur" werden de boten ingeladen vertrok men zo rond 07:00u richting de Kleine Polder.

Het koppel Schoonhoven en de Rooy hadden deze dag het meest succes en wisten samen ruim 41kg. vis in het net te krijgen. Na de terugkeer werd er onder het genot van een drankje nog wat nagepraat over de voor sommige succesvolle en voor andere wat mindere wedstrijd. Foto's

 

13 maart 2010 laatste visdag. Het was een aardige ochtend met af en toe een regenbui, maar dat heeft 35 vissers er niet van weerhouden mee te doen aan de laatste visdag. Er werd over het gehele plassengebied gevist en de vangsten waren uiteenlopend van niets tot wel 7 snoeken gevangen in één boot. Om 15:00 uur was iedereen weer aan de kant en werden er 15 snoeken ter weging aangeboden. De uitslag was als volgt:

#1 Gon de Gast, snoek 11 pond en 2 ons
#2 Jan Voorn, snoek 10 pond en 2 ons
#3 Patrick de Jong, snoek 8 pond en 4.5 ons

Na de wedstrijd werd de dag nog eens gezellig besproken onder het genot van een hapje en een drankje. Het visseizoen is weer geslaagd afgesloten. Foto's