Sportvissen

In de Nieuwkoopse plassen zwemt een groot assortiment vissoorten rond. Voor zowel roofvisser als witvisser is er genoeg te vangen! Of u nu een fanatieke wedstrijdvisser bent of dat u uw kleinkind de beginselen van het vissen wilt leren, er is altijd wel een geschikte stek voor u te vinden. Bovendien heeft Gebr. Hoogerwerf zelf al decennia ervaring met vissen op de nieuwkoopse plassen. Deze kennis wordt al generaties doorgegeven. Niemand kan u dus beter vertellen waar en hoe te vissen op de Nieuwkoopse plassen.

Roofvis

Op de plassen, de mooie vaarten en slootjes zijn reusachtig veel snoekplekken te vinden. Een overhangende boom, een mooie rietkant, een eilandje, allemaal goede kansen om prachtsnoeken te vangen. Er zijn exemplaren tot wel 125cm boven water gehaald. Zowel trollend als met dood aas is de snoek prima te bevissen. Zelfs de streamer vliegvisser kan in een bootje van Hoogerwerf ongestoord zijn gang gaan.

In de diepere stukken van de plas (tot 4 meter) is het
niet ondenkbaar een snoekbaars te vangen. Met een dieptemeter zijn deze plekken goed te vinden. Deze plekken ontstaan doordat gasvorming in de bodem stukken veen laat drijven (veenbonken).

Ze zijn nog schaars maar langzaam maar zeker is er steeds makkelijker roofblei te vangen op de plassen. Een dikke paling of baars wil ook nog wel eens aan de haak verschijnen.

Aasvis is praktisch altijd bij ons te krijgen. Ook op Nieuwkoop is het verboden met levend aas te vissen. Wij doen ons best altijd aasvis op voorraad te hebben.

Witvis

Als witvisser kunt u volledig uw ei kwijt op de Nieuwkoopse plassen. Doordat het Nieuwkoopse water voldoende voedsel bevat voor alle soorten witvis, zijn er hele forse brasems en voorns te vangen. Om en nabij de lelyvelden kunt u ook zeker fraaie ruisvoorn verwachten. Desgewenst is het mogelijk deze met de vlieghengel te bevissen. Als u een voerstekje gemaakt heeft, hoeft u veelal niet lang te wachten tot dat de eerste vis zich aandient. Een ondiep stil hoekje met veel waterplanten of juist en wijde diepe vaart, liefhebbers van allerlij soorten stekken vinden hem op Nieuwkoop.

Niet alleen de "kleinere" witvissoorten zijn in grote getalen aanwezig in de plassen. Ook reusachtige karpers zijn er te bevissen. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn een mooie karper te haken. Gewoon met het pennetje, een paar handjes mais of wat boilies kunt u al succes hebben. Als u een liefhebber bent van karpervissen, zult u wellicht uit de literatuur hebben vernomen dat de Nederlandse record karper op Nieuwkoop gevangen is. Ook zult u dan weten dat het Nieuwkoops plassengebied een karperwater bij uitstek is. Gebr. Hoogerwerf maakt het mogelijk voor u als buitenstaander dit schitterende water te bevissen.


Visseizoen

In Nieuwkoop geldt er een visseizoen. Dit wil zeggen dat er een periode niet gevist
mag worden. Deze vispauze word gehouden zodat de vis zich ongestoord voort kan planten in het paaiseizoen. Een gezonde visstand is immers toch wat iedere sportvisser wil. Van 16 Maart tot en met 29 April moeten wij sportvissers helaas teleurstellen.

Voor meer informatie mail: info@botenverhuurhoogerwerf.nl